Tekst : Werner Bruyninckx

Beste leden en ge´nteresseerden,

Zoals jullie weten heb ik op Kerstnacht 2008 spijtig genoeg afscheid moeten nemen van mijn vader. Vader was ook een groot autoliefhebber en kon door zijn opleiding tot automechanicien een hartig woordje meepraten over alle mogelijke technische aspecten van een auto.

Mijn moeder was onlangs enkele oude foto's aan het bekijken en stuitte op een jeugdfoto van hem terwijl hij met zijn ouders poseert naast de auto van zijn vader, mijn grootvader dus. Mijn grootvader heb ik zelf echter niet gekend. Hij is enkele jaren voor mijn geboorte gestorven. Toen ik als liefhebber van vooroorlogse auto's de bewuste foto's bekeek was mijn verbazing groot. Zag ik het wel goed? Meende ik daar niet de vorm van een radiatorgrille van een Renault te herkennen?

Vader heeft altijd beweerd dat zijn vader in die tijd een Juvaquatre had, en dat was volgens moeder ook zo. Toch heb ik daar nu mijn bedenkingen bij, aangezien de radiatorgrille en de koetswerkvorm duidelijk veschilt tegenover een Juvaquatre. Ik moest er het fijne van weten en begon onmiddellijk met wat opzoekwerk op het internet. Er kwamen naar vorm van de radiatorgrille en van het koetswerk volgens mij 3 types van Renault in aanmerking voor de identificatie van het juiste type:de Celtaquatre, de Primaquatre en de Novaquatre, telkens bouwjaar tussen 1934 en 1938. Welke het uiteindelijk juist is is voor mij echter nog steeds een raadsel aangezien de 3 types slechts in details van elkaar verschillen, zoals jullie op de foto's kunnen zien. Wat denken jullie??? Hulp ter identificatie is steeds welkom.

Het bekijken van de foto's uit de "oude doos" is nog maar eens het bewijs dat de geschiedenis zich herhaalt en dat de appel nooit ver van de boom valt. Grootvader had een Renault, mijn vader heeft een R21 gehad, ikzelf reed ooit rond met een R19 en bezit nu als hobby een Vivaquatre uit 1934. Blijkbaar is er ooit in de genen van mijn familie een vleugje Renault-DNA binnengeslopen...haha!

Hebben jullie ook nog oude foto's liggen met een leuk verhaal? Aarzel dan niet en zet ze op onze site. Zo kunnen we hierop een nieuwe rubriek opstarten, naar een idee van onze webmaster: "Uit de oude doos". Het is steeds interessant om te lezen en te weten hoe, waar en wanneer jullie door het Renault-virus werden gebeten.

Jullie penningmeester,

Werner Bruyninckx


Foto's uit onze "oude doos" :
Renault 1.jpgRenault 2.jpg


Mogelijke modellen die op onze familiefoto's te zien zijn :

Renault Celtaquatre  front.jpgRenault Celtaquatre 1934.jpgRenault Celtaquatre 1936.1.jpgRenault Celtaquatre 1936.2.jpgRenault Celtaquatre 1936.3.jpgRenault Celtaquatre 1936.4.jpgRenault Celtaquatre 1937.jpgRenault Celtaquatre 1938.jpgRenault Celtaquatre.jpgRenault Juvaquatre 1.jpgRenault Juvaquatre 1939.jpgRenault Juvaquatre 2.jpgRenault Novaquatre 1938.jpgRenault Novaquatre.jpgRenault Primaquatre 1.jpgRenault Primaquatre 1937.jpgRenault Primaquatre 2.jpg